هیثم بن طارق آل سعید (عربی: هَیْثَم بْن طَارِق آل سَعِید متولد ۱۱ اکتبر ۱۹۵۵)، سلطان و نخست وزیر عمان است.
سلطان هیثم بن طارق آل سعید در مسقط متولد شد و فرزند نوهای از سلطان تیمور بن فیصل بود. سلطان قابوس بن سعید نیز پسر عموی هیثم بن طارق آل سعید بود و او برای چند دهه در دولت سلطان قابوس خدمت کرده است. از سال ۲۰۰۲ تا ۲۰۲۰ به عنوان وزیر میراث و فرهنگ خدمت کرد. سلطان قابوس در وصیتنامهاش، او را به عنوان جانشین خود انتخاب کرد. هیثم بن طارق آل سعید در ۱۱ ژانویه ۲۰۲۰، چند ساعت پس از درگذشت سلطان قابوس، به عنوان سلطان اعلام شد.
زندگینامه سلطان عمان
سلطان هیثم بن طارق فرزند سید طارق بن تیمور، پسر سلطان تیمور بن فیصل است. او شش برادر و دو خواهر نیز دارد. برادرش، اسعد بن طارق، معاون نخست وزیر در امور روابط و همکاریهای بینالمللی و برادر دیگرش، شهاب بن طارق، معاون نخست وزیر در امور دفاعی است.
دیگر برادران او، طلال، قیس، ادهم و فارس، تماماً تاجر هستند و در سیاست فعالیت نمیکنند. هیثم چهار فرزند دارد، دو پسر و دو دختر. پسر بزرگ او، تیازین بن هیثم، ولیعهد عمان است.
زندگی سیاسی سلطان عمان
سلطان هیثم به عنوان اولین رئیس اتحادیه فوتبال عمان در اوایل دهه ۱۹۸۰ خدمت کرد. از سال ۱۹۸۶ تا ۱۹۹۴ به عنوان معاون وزیر امور خارجه در امور سیاسی خدمت کرد و بعداً به عنوان دبیر کل وزارت امور خارجه (۱۹۹۴-۲۰۰۲) منصوب شد.
او در مارس ۲۰۰۲ به عنوان وزیر میراث و فرهنگ منصوب شد و در سال ۲۰۰۳ ریاست کمیته ملی سرشماری را به عهده گرفت. او معمولاً به عنوان نماینده عمان در ماموریتهای دیپلماتیک در خارج از کشور حضور داشت.
هیثم همچنین رئیس کمیته چشم انداز “عمان ۲۰۴۰” و رئیس افتخاری انجمن معلولان عمان است.
شروع سلطنت
پس از مرگ سلطان قابوس در ۱۰ ژانویه ۲۰۲۰، سلطان هیثم در روز بعد توسط خانواده سلطنتی و به تأیید وصیتنامه قابوس به عنوان سلطان عمان معرفی شد و در یک جلسه اضطراری شورای عمان در البستان سوگند یاد کرد. تلویزیون دولتی عمان گفت که نامه سابق سلطان توسط شورای دفاع باز شده و در تاریخ ۱۸ اوت ۲۰۲۰ به عنوان سلطان و همچنین نخست وزیر اعلام گردید.
در اولین سخنرانی عمومی خود، او قول داد که سیاست خارجی صلحآمیز سلف خود را حفظ کرده و اقتصاد عمان را بیشتر توسعه دهد. هیثم متاهل است و برخلاف سلف خود دارای فرزندان، دو پسر و دو دختر است.
در ۱۲ ژانویه ۲۰۲۱، سلطان با صدور فرمانی پسر ارشد خود، سید تیازین، را به عنوان اولین ولیعهد کشور منصوب کرد. همچنین قانون اساسی عمان را تغییر داد تا شهروندان و ساکنان حق آزادی بیان و عقیده را داشته باشند، قانونی را که به دولت اجازه میداد مکالمات تلفنی خصوصی، رسانههای اجتماعی یا مکاتبات پستی را نظارت کند، لغو کرد و آزادی اجرای مناسک مذهبی را طبق آداب و رسوم شناخته شده اعطا کرد، مشروط بر اینکه مخل نظم عمومی و اخلاق نباشد.